Veelgestelde vragen

 • Wanneer mag ik bellen voor mijn bloeduitslagen?
  Wij voorzien dagelijks een telefoonuurtje van 14u tot 14u30, waarin u kan bellen in verband met uitslagen van onderzoeken die gebeurd zijn. Dit zorgt ervoor dat wij en u zo weinig mogelijk gestoord worden tijdens de raadpleging.
 • Kan ik kiezen welke huisarts ik raadpleeg in de praktijk?
  U kan steeds terecht bij de huisarts van uw keuze. Bij spoedgevallen, of bij een volle wachtzaal tijdens de vrije raadpleging, wordt u uiteraard opgevangen door de arts die op dat moment het snelst beschikbaar is.
 • Moet ik op raadpleging komen voor een voorschrift of attest?
  We nodigen patiënten uit op raadpleging voor een voorschrift of attest om voldoende tijd te kunnen nemen om de gezondheidstoestand van de patiënt te bestuderen. Dit is tevens wettelijk verplicht. We voorzien indien nodig telkens voldoende voorschriften om te overbruggen tot een volgende controleraadpleging.
 • Moet ik meer betalen voor een consultatie 's avonds dan overdag?
  Een consultatie overdag kost je 27€. Voor een consultatie vanaf 18u betaal je 31€. Bij GMD-patiënten betaalt de mutualiteit het verschil volledig terug.
 • Wat is een GMD?
  Bij het aanmaken van een GMD of Globaal Medisch Dossier, geef je aan de mutualiteit aan dat jouw dossier vast wordt opgevolgd in een huisartspraktijk. Het dossier bevat verslagen van je consultaties in de praktijk, van geconsulteerde specialisten, bloedonderzoeken… Hierdoor is de huisartspraktijk goed op de hoogte van je medische toestand en kunnen dubbele of tegenstrijdige behandelingen of onderzoeken vermeden worden. Een bijkomend voordeel is dat de mutualiteit 30% vermindering geeft van het remgeld voor een huisartsconsultatie.
Maak een afspraakMaak een afspraak

Maak een afspraak

Consultatie-urenConsultatie-uren

Consultatie-uren

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Interessante linksInteressante links

Interessante links