Veelgestelde vragen

 • Wanneer mag ik bellen voor mijn bloeduitslagen?
  Wij voorzien dagelijks een telefoonuurtje van 14u tot 14u30, waarin u kan bellen in verband met uitslagen van onderzoeken die gebeurd zijn. Dit zorgt ervoor dat wij en u zo weinig mogelijk gestoord worden tijdens de raadpleging.
 • Kan ik kiezen welke huisarts ik raadpleeg in de praktijk?
  U kan steeds terecht bij de huisarts van uw keuze. Bij spoedgevallen, of bij een volle wachtzaal tijdens de vrije raadpleging, wordt u uiteraard opgevangen door de arts die op dat moment het snelst beschikbaar is.
 • Moet ik op raadpleging komen voor een voorschrift of attest?
  We nodigen patiënten uit op raadpleging voor een voorschrift of attest om voldoende tijd te kunnen nemen om de gezondheidstoestand van de patiënt te bestuderen. Dit is tevens wettelijk verplicht. We voorzien indien nodig telkens voldoende voorschriften om te overbruggen tot een volgende controleraadpleging.
 • Moet ik meer betalen voor een consultatie 's avonds dan overdag?
  Een consultatie overdag kost je 27€. Voor een consultatie vanaf 18u betaal je 31€. Bij GMD-patiënten betaalt de mutualiteit het verschil volledig terug.
 • Wat is een GMD?
  Bij het aanmaken van een GMD of Globaal Medisch Dossier, geef je aan de mutualiteit aan dat jouw dossier vast wordt opgevolgd in een huisartspraktijk. Het dossier bevat verslagen van je consultaties in de praktijk, van geconsulteerde specialisten, bloedonderzoeken… Hierdoor is de huisartspraktijk goed op de hoogte van je medische toestand en kunnen dubbele of tegenstrijdige behandelingen of onderzoeken vermeden worden. Een bijkomend voordeel is dat de mutualiteit 30% vermindering geeft van het remgeld voor een huisartsconsultatie.
 •  
 • Wie laat zich best vaccineren tegen de griep?
  Risicogroepen bij griep zijn:

  Groep 1: personen met een risico op complicaties
  * alle zwangere vrouwen, ongeacht de fase van de zwangerschap
  * alle patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden die lijden aan een onderliggende chronische aandoening, ook indien gestabiliseerd, van de longen (inclusief ernstige astma ), het hart (uitgezonderd hypertensie), de lever, de nieren, aan metabole aandoeningen (inclusief diabetes), BMI > 35, aan neuromusculaire aandoeningen of aan immuniteitsstoornissen (natuurlijk of geïnduceerd)
  * alle personen vanaf 65 jaar
  * personen die in een instelling verblijven
  * kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan

  Groep 2: personen werkzaam in de gezondheidssector

  Groep 3: personen die onder hetzelfde dak wonen als
  * de risicopersonen uit groep 1
  * kinderen jonger dan 6 maanden

  Groep 4: personen tussen 50 en 65 jaar

Maak een afspraakMaak een afspraak

Maak een afspraak

Consultatie-urenConsultatie-uren

Consultatie-uren

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Interessante linksInteressante links

Interessante links